';

Digitális transzformáció a küszöbön

Közzétéve: 2019-06-11


Digitális transzformáció

A The Economist Intelligence Unit és a DXC Technology egy globális felmérés keretein belül több, mint 600 nagyvállalati vezetőt keresett meg világszerte. Kiderült, hogy a megkérdezett cégek több, mint 80%-a 2019-ben növelni fogja befektetéseit a digitális technológiában.

Habár a cégek 60%-ánál már előző években is foglalkoztak a digitalizáció kérdésével, a legtöbben még csak kezdő mozzanatokat tették meg a digitális stratégia kialakításában és csupán a nagyvállalati vezetők kevesebb, mint harmada nyilatkozta azt, hogy a cége digitális szempontból jelenleg is megfelelő szinten van.

A digitális transzformáció immár versenyképességi tényező és nélkülözhetetlen az üzleti sikerhez. Az átszervezés során felhasználható fejlesztések, amilyen egyebek mellet a gépi tanulás (ML) és a mesterséges intelligencia (AI) is, már a gyakorlatban is használhatóak és értékteremtő erővel rendelkeznek. A megkérdezettek 66%-a már az elmúlt években is tapasztalta, hogy a digitalizáció hatására nőtt a vállalati haszon.

A hazai IKT (információs és kommunikációs technológiák) szektor egy új KSH felmérés szerint ütemesen fejlődik, a szektorba való beruházások évente 19%-al emelkednek. Ezzel a növekedéssel szimultán, természetesen a cégek digitális technológia felhasználása is folyamatosan növekedik. Van azonban néhány akadály, ami lassítja a cégek digitális transzformációjának folyamatát, mint például a hiányzó erőforrások, a biztonsági szempontok és a digitális készségekkel rendelkező munkaerő hiánya.

Források: kamaraonline.hu, piacesprofit.hu