';

Kezdő vállalkozás indítása NAV támogatásával

Közzétéve: 2021-07-14


Kezdő vállalkozás indítása NAV támogatásával

Új cég alapítása nem egyszerű, rengeteg kérdés kavaroghat ilyenkor az emberben, melyekre hirtelen nem is tudja hol keresse a választ. Saját vállalkozás indítása támogatással sokkal könnyebb, ezért is biztosít a NAV mentorálási lehetőséget, hogy a cégalapítás támogatással valósulhasson meg.

Új vállalkozás indítása esetén, az adószám kiadása után a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) felveszi a kapcsolatot az új céggel, induló vállalkozással 30 napon belül. A NAV először is írásos vagy szóbeli tájékoztatás ad a vállalkozást érintő adókötelezettségekről, illetve az ezekben való segítségkéréshez szükséges elérhetőségekről. A NAV ezen kívül egy éves mentorálást biztosít cégalapítás támogatására az arra igényt tartó vállalkozóknak.

A Mentor Programban való részvétel teljesen ingyenes, szabadon választható, kizárólag regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz szükséges ügyfélkapu hozzáférés, hiszen eBev portálon lehetséges elvégezni a Mentor Program menüpont alatt. A NAV kezdő vállalkozás indítást támogató programjába induló egyéni vállalkozások, cégbejegyzésre kötelezett gazdasági társaságok, bíróság nyilvántartásában szereplő civil szervezetek, szabadalmi ügyvivő és ügyvédi irodák jelentkezhetnek. A program korábban csak 6 hónapig tartott, de idén ezt felemelték 12 hónapra.

A NAV személyre szabott mentorálás mellett csoportos fórumokat is tart kezdő vállalkozások indításának támogatására. Ha tele van kérdésekkel itt választ kaphat saját cég alapítása során felmerülő adóügyi, bejelentési és bevallási kötelezettségekkel kapcsolatos kételyeire. Új cég alapításához minden támogatásra szükség van, hogy teljes legyen a siker. Az egy év alatt a vállalkozók tanulhatnak például számlázásról, adózási módokról, járulék- és adókötelezettségekről, bejelentkezésről, foglalkoztatással kapcsolatos bejelentési kötelezettségről, változás bejelentésről, könyvvezetésről, vállalkozói számlanyitásról és még sok egyébről. A személyes mentorálás keretén belül pedig lehetőség nyílik akár a bevallások leadása előtti javítására is.

A program célja, hogy az alapismeretek és a specifikus nyelvezet elsajátításával növekedjen az adóhatósággal való hatékony kommunikáció, a helyes adózási gyakorlat kialakulása, az adóbírságok elkerülése, helyes bevallások leadása és persze ezeken keresztül a vállalkozás sikeressége.

Ha saját vállalkozás indításán gondolkodik forduljon bizalommal munkatársainkhoz! Új cégalapítás könyvelési feladatainak elvégzéséhez pedig partnercégünk, a Kontír Professional Kft. nyújt megbízható és precíz segítséget.


Forrás: nak.hu, ado.hu, vg.hu, nav.gov.hu